Бижута според възрастта

Има много фактори, от които се ръководим, когато си избираме бижута. Един от тях е възрастта. За всичко си има точно определено време. По вида на бижутерията ни може да се съди и за нашата възраст, макар това винаги да е била деликатна тема.

Още когато са малки, момичетата и момчетата носят украшения. Няколко месеца след като се родят, родителите им връзват на ръката чевено конче със синьо мънисто, за да ги пази от „лоши очи“, защото малките винаги са по-невинни и по-уязвими. На тяхната кръщенка, традицията е кръстникът и кръстницата да ги закичат със златно колие с кръстче, символ на новата им вяра (в България най-разпространена е православното християнство) или златна гривна с гравираното им име. Залага се на златото (жълто или бяло), за да е траен подаръкът. Както знаем, то не реагира на никакви външни ефекти и запазва цвета си.

Когато децата вече са подраснали, и особено когато навлязат в тийнейджърската възраст, на родителите е трудно да упражняват контрол върху тях по някои въпроси. Един от тях – изборът им на бижута. Понякога през тези години младежите попадат в компании с опрелена култура, което се забелязва видимо и по накитите, които носят. Например, рок банди, които са фенове на такива от стомана и сребро. Други се обявяват срещу социалната несправедливост и предпочитат на носят висулки символи (на мира и други). Симпатизантите на китайската култура не се разделят с украшенията си, изобразяващи „Ин и Ян“ (знак, описващ противоположностите), срещан на гердани, обеци, пръстени. Тук почти няма разделение по полове, защото всички членове на групите носят характерните за тях бижута.

Когато страстите утихнат и тийнейджърската възраст е затворена страница, настъпва осъзнаване и по-сериозно премисляне на нещата. Хората стават по-самостоятелни, не се влияят от другите, сами за себе си избират бижутата според личния си стил и предпочитания.

Аксесоарите могат да ни подмладят, ако ги подберем правилно, както и да имат обратния ефект. Да не порастваме изкуствено и да носим подходящите според възрастта ни бижута, така че да ни действат положително във всяко едно отношение !

Разгледайте нашите уникални модели мъжки и дамски бижута онлайн в бижутерия Бижузоун от тук: http://bijuzone.com

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също