Брачни халки: традициите, които ни следват

халки-бижута-бижузоунГодежните пръстени са ангажираност и са заобиколени от легенди и традиции. Можете да ги подкрепят или не, но нека да разберете повече за тях.

Пръстенът за сватба се носи на безименния пръст.

Той е част от арсенала бижута, но най-вече сходство има с брачната халка на партньора.

Съществува легенда, че древните римляни са вярвали в съществуването на човешката ръка “вената на любовта”. Смята се, че тя преминава през безименния пръст, което означава, че той е идеален за сватбени декорации. Днес ние знаем, че съществуването на вената на любовта е само легенда, но историята изглежда толкова красива и романтична, че традицията в носенето на брачната халка е в подкрепа за носенето на това бижу, върху безименния пръст.

Хиляди години заложени в малките бижута – годежни пръстени са символ на вярност и любов.

Традицията да се носят по време на сватбената церемония се появява в Египет около 4800 пр. Хр.. Пръстенът, без начало и край се смята за символ на вечната любов, а дупката, където преминава пръстенът е вратата към живот, безсмъртна търг и страстни чувства.

Тази традиция е оцеляла до наши дни. Влюбените двойка преди сватбата внимателно и отговорно избират брачни халки, защото тази украса ще ги придружава през целия им живот.

Сватбеният пръстен е инкрустирани с диаманти в продължение на хиляди години.

Има писмени доказателства, че преди пръстените за сватба са били инкрустирани с диаманти и тази традиция продължава от хиляди години. Първото споменаване за бижута – венчален пръстен с диамант се появява в писмени източници през 1477. Той описва диамантният пръстен, подарък от ерцхерцог Максимилиан на Австрия към Мери на Бургундия. Брилянтите в него имали форма на нарязани диаманти. Този жест на ерцхерцог поставил началото на популярната традиция, запазена в наше време – на сватба да се разменят бижута и то не какви да е, а брачни халки.

Днес диамантите в годежни пръстени подчертават най-трайния скъпоценен камък за символ на любовта и силен залог на вечните чувства.

Също диамантните инкрустирани брачни халки се смята, не сходни помежду си, по отношение на камъни, защото както всяка двойка е различна, така и те трябва да се открояват.

Въпреки това, диаманти не се считат за единствени украшения за брачни бижута. Може да изберете обикновена венчална халка пръстен в класически стил или популярната практика халка с емайл, който обикновено има също дълбока символика в наши дни.

Един от най-силните амулети за младите семейства, се счита един от символите на осемте върха звездата Алатир. Най-древните славяни смята, че звездата Алатир помага за поддържане на хармония в семейството. Тя укрепва любовта носи щастие и радости през майчинството. Брачните халки с този символ се считат за не само бижута и украшение, но също така и талисман.

След сватбата, годежен пръстен не се носи:

Това е погрешно схващане. Модерната булка може сама да избира и да носи и двата пръстена бижута на двете си ръце. Единият на безименния пръст на дясната ръка, а другият на лявата ръка, близо до сърцето.

И двата начина за носене на тези бижута могат да се превърнат в индивидуална мода и не се считат за лоши маниери. Единствената разлика е, че ако двата пръстена са носени заедно и са съчетани със стил, то подобни по конструкция ще изглежда брилянтно на дамската ръка.

Брачните халки са символ на вечна любов.

Погрижете се за себе си и за своите бижута за специални моменти.

 

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също