Как да изберем бижута – кръст за себе си или за подарък

дамски бижута bijuzoneРазпятието е видимо доказателство за човек, принадлежащ на християнската вяра. От време на тайнството на молитвите, в които свещеникът дарява специална сила, способна да защитава тялото и душата на християнина и до наши дни се е пренесло поверието, че декоративен кръст в бижута, носен под дрехите може да пази душата и тялото на човек.

Заслужава да се отбележи, че такъв подарък винаги символизира чистота на мисълта и искреност. Златният кръст с камъни може да присъства в знак на благодарност за раждане на дете.

Разнообразие от кръстове

Символът на християнската вяра, може да бъде направен от сребро, бяло, жълто и червено злато или да комбинира няколко благородни метала и цветове. Много често, за контраст бижутери изработват фигурата на Христос – бяло злато, а самият кръст в жълто злато.

Елегантната обстановка, модата не са се пременили много в годините. Декоративна кръст може да е чудесно допълнение към вашия имидж. Такъв може да е декориран емайл, цирконии, диаманти и цветни камъни.

Как да изберем правилно бижута с кръст

За избор на бижута с кръст е необходимо да се разбере точно – за кого е предназначено. Обикновено за децата такъв накит трябва да има заоблени върхове. Отличителна черта на  кръста за детето  е малко ухо, което предполага, че украсата ще се носи на тънък, чист конец, коприна или кожена връв. Такъв продукт може да се освети в храм и по този начин се превръща в символ на вярата и мощен талисман.

Дамски кръстове за бижута изглеждат леки и елегантни. Често са инкрустирани с бели или цветни скъпоценни камъни. Предназначени са най-често да бъдат носени на верижки от същия материал. Те също могат да бъдат осветени в храм и да се носят като религиозен талисман.

Мъжки кръст за бижута – изглеждат твърди и обикновено са направени в един цвят метал за бижута. Тези кръстове често се носят на масивна верижка, понякога със сложна плетка. На пазара могат да се намерят, както модели инкрустирани с диаманти, така и малки накити, украсени с цветни скъпоценни камъни. Повечето мъже предпочитат гладки форми в бижутата с оникс или емайл.

Разбира се, изборът на модел зависи от личните предпочитания. Жените, както и мъжете, могат да носят кръст с разпятие и без, бяло, жълто, червено, златно или комбинации от тях. Много по-важно е, че всеки се прави и избира с характер. Независимо дали има допълнителни декорации, висулки, кръстовете бижута могат да са и чудесен подарък за скъп човек.

 

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също