Обеци за малката принцеса – какво трябва да знаем преди да пробием ушите

дамски бижута обециПробиването на ушите при деца от самото раждане, обличането им в забавни цветове, аксесоари с панделки е важно за всеки родител.

Ако имате  дъщеря, то навярно в израстването ще бъде поставен и въпросът с пиърсинг за ушите. Бижутата са нещо, което се харесва на всеки и едва ли искате да лишите детето си от тях. Ето и някои детайли около поставянето на бижута обеци на малко дете:

Трябва да припомним, че педиатрите не препоръчват ушите да бъдат пробивани, преди навършване на 1 година на бебето.

Така че ако все пак решите да го направите важно е пиърсинг на ухото да бъде поставен в медицинско заведение. На по-големи деца се обяснява как и какво ще се случи. Така дори може да се очаква съгласието на момичето. С бебето, разбира се, е трудно да се преговаря.

След пункция медицинска сестра или козметик ще обясни как да се грижите за ушите. Добре е да сте информирани за всички рискове, които могат да се появят и как да се избегнат такива с правилната грижи.

Има няколко правила, които трябва да знаете, когато решите да украсите ушите на вашето малко момиченце в бижута обеци:

Правило едно казва и най-важното – да не се пипат обеците! Обяснете на детето си, че обеците в никакъв случай не могат да се докосват или дърпат. Ако е необходимо и ако момичето има дъга коса е най-добре първите няколко дни да ходи със събрана в кок или плитка дори и през нощта.

Второто правило е да не се мие косата първите 3 дни след пробиване на ушите за поставяне на обеци! Със сапунена вода можете просто да разнесете инфекция в прясната рана. Затова процедурата трябва да се забави поне 3 дни, до засъхване на отворената рана.

Правило трети гласи – през първите 1-2 дни вместо оригинални обеци се поставят медицински такива. Те са антисептични и това е достатъчно за началото.

Малката пункция трябва да се лекува, преди да е започнала да набира. Ако забележите сълзене на отвора, кръв или гной трябва да промивате внимателно. На третия ден може да се започне лечение на ушите с водороден прекис. За да направите това, напоите памук изобилно с пероксид, така, че да капва обилно около раничката. Лечение на пункцията се прави и от двете страни на обицата. Това лечение трябва да се извърши, докато не бъдат излекувани дупките за обеци. Най-често заздравителния процес отнема около месец. През този месец, също не се препоръчва да се сменят обиците. Медицинските обеци не са бижута, които са предвидени да се носят постоянно. Те са проектирани, че да пасват на всяко ухо. Антисептични са и не могат да предизвикат алергия. Препоръчва се да се носят около три месеца, до пълното възстановяване на отворите, а след това може да се поставят и истински бижута за уши.

Въпреки това някои хора, а така също и малки деца могат да са по-люти на рани. Това не бива да ви вкарва в паника.

И най-важното нещо. Ако изведнъж забележите зачервяване, трябва да освободите мястото на пункция и незабавно да се отстрани обиците. Потърсете медицинска помощ. Когато вече отворите са заздравили правилно, може да помислите и за качествени бижута-обици за вашата малка принцеса.

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също