6 причини да купите сребърни бижута

дамски бижутаЗнаете ли, че производството на сребърни бижута започнало още в древен Египет през V хилядолетие пр. н. е, като първите три хилядолетия е ценено повече от злато.

Среброто служело като материал за най-красивите орнаменти на аристокрацията през Средновековието и все още поддържа своята позиция като един от любимите за обработка метали от бижутери. Ако искате бижута от бял метал спрете се на сребро. От всички бижута бялото сребро поддържа най-демократичните цени. Така че почитателите на цветни декорации често избират именно сребро, особено когато става въпрос за ежедневни аксесоари. Това създава изобилие от възможности да се съчетаят бижута и дрехи.

Как да разпознаем чистата сплав.

Чистото сребро е твърде меко и достатъчно силно, за производство на бижута.

Среброто в бижутата може да издържа на изпитанието на времето. То е лесно за почистване у дома с помощта на специални инструменти и малки потривания. Почистването на бижута от сребро може да направи от всеки бижутер. Сребърните бижута със скъпоценни вложки като злато, могат да се предава като семейни ценности от поколение на поколение.

Богатството на стилове

Нови модели, разнообразие от форми и вложки може да предложи богат асортимент от сребърни бижута. Някои дизайнери на бижута обичат смело да експериментира с материали като сребро, представяйки на клиентите право на избор. Така лесно могат да се намерят сребърни пръстени, обеци, гривни или колиета в стила, който най-много се харесва.

Лесни комбинации

Актуалните модни тенденции вече не се ограничават само до класически строги комбинации. Съчетания между сребро лесно се комбинира с акценти от бяло злато или платина. Такива експерименти дори са доста приемливи.

Как действат на здравето

Отдавна римски войници забелязали, че ако водата се съхранява в сребърни чаши, тя не стагнира и не губят вкуса си. Проучванията показват, че носенето на сребро има благоприятен ефект върху кръвоносните съдове. Кожата също запазва своята младост и свежест, ако собственикът на бижута от сребро ги носи редовно. Вярно или не, едно е сигурно, а то е, че изборът на бижута от сребро се грижи за вашия имидж.

Чудесна възможност за мъже

Среброто е идеалният материал за бижута за мъже. В допълнение, то е един от малкото металите, за които е известно, че са разрешени за носене от ислямската вяра. Ако не знаете какво да подарите на мъж – сребърните бижута са едно от най-успешните решения. Този метал се използва по едно време царе и воини, така че всеки човек може да се поласкае от такъв подарък. Заслужава да се отбележи:  Мъжки сребърни бижута лесно се комбинират с часовник и по-елегантен стил.

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също