Ръководство за мъжки бижута. Кога и как да носите мъжки гривни?

Твърде много мъжки бижута?

Колкото повече мъжете избягват сватбените пръстени, толкова по-несигурни  започват да се чувстват за мъжките аксесоарите и особено с избора на мъжки бижута.

Възможно ли е да носите гривна и все още да се чувствате мъжествен?

Когато пазарът за женски гривни превъзхожда този за мъжете, е лесно да се наложи мисълта, че гривните са само за жени и това твърдение да си остане така. Но както всички останали бижута, гривните също могат да бъдат част от гардероба на стилен мъж. Те са акцент или опция, а не необходимост – можете да преживеете живота си дори без нито една – но тях със сигурност ги има.

Гривни и мъжки стил

Мъжки стил и бижута

След като започнем с основната предпоставка, че мъжете могат да носят гривни, то възниква въпросът „Защо биха искали?“.

Ролята на добре подбрана гривна не е толкова различна от ролята на всяко друго бижу, като огърлица или пръстен. Там е, за да има забележим акцент –  не е в основата на вашето облекло, но определено е специална част от външния вид.

Каква ще е формата на гривната, зависи изцяло от облеклата, които обичате да носите. Ако обикновено сте в костюм и вратовръзка, съчетайте с нещо метално и изискано. Така ще акцентирате върху естественото прилягане. Ако в гардероба ви преобладават широкоскроени панталони и тропически ризи, ще изглеждате страхотно в комбинация с кожени, въжени гривни с топчета и мънисто с груб ръб, натурално изглеждащи.

как да носим мъжки бижута
Защо да носим мъжки бижута? Вече е модерно!

И в двата случая, обаче забелязвате, че ролята на гривната е една и съща: подчертава цялостния ви вид. Като много други добри акценти, тя функционира като вид социално „доказателство“ –  искаш да изглеждаш така, както го правиш. Ти не си просто човек, който облича костюм, защото трябва – ти си човек, който е отделил време да се погрижи за външния си вид, а гривните помагат да се забележи това.

Както при колиетата, добре е една гривна да изглежда малко по-износена и счупена. Прекалено блестящ, лъскав метал изглежда евтин. Искате хората да мислят, че притежавате гривната от години, и сте преживяли странни и екзотични емоции с нея.

Последна бележка, която ще е вярна за всички мъжки гривни тук – вземете я с правилните размери. Голяма нестабилна метална гривна, плъзгаща се напред-назад бързо се изхабява. Всяко нещо със значително тегло трябва да бъде поставено сравнително близо. По-леки неща като въжени гривни с топчета, ако желаете могат да имат малко повече пространство между тях.

 Как да носите и покажете гривнакак да носите мъжки гривни

Част от проблема с мъжките гривни е, че повечето класически облекла не оставят място за нея. Освен, ако не направите вашите ръкави по поръчка, съобразени с някоя гривна, която вече имате в ума, костюмът и ризата с маншети ще се конкурират за едно и също място на китката като гривни (и като часовници, ако ги носите).

Това прави гривните най-вече летен феномен, защото късите ръкави разкриват достатъчно място, за да ги покажат. Но можете да ги комбинирате и с облекла с дълги ръкави – просто използвайте малко усет за съчетание.

Тук са основните ни насоки за това как да носите гривна, без да се чувствате неловко:

  • Отнасяйте се с гривните като ръчни часовници – Те стоят на кожата под всякакви ръкави, достатъчно дълги, за да ги покрият.
  • Може да сложите колкото се може тънки, връвни гривни върху една и съща китка, но не опитвайте същото с множество дебели, метални гривни.
  • По същия начин, часовникът изглежда добре с тънки мъжки гривни от връв, но не и с дебел метал. Не съчетавайте повече от една голяма метална лента на една и съща китка.
  • Една гола китка винаги ще изглежда по-добре от две накичени китки. Подбирането на гривни на двете китки определено е строго „не“, освен ако не търсите излъчване тип „робски вид“.

Както всеки набор от “правила” в модата и тук има изключения, и ще има хора, които правят извънредното изключение да изглежда страхотно. Но като цяло се придържайте към правилата, особено, ако сте новобранец в областта на гривните.

Лесно е да изглеждате неловко, ако имате неправилно поставена или несъответстваща гривна – като че ли се опитвате да впечатлите със стил, но сте забравили да я свалите. Бъдете семпли и обрани, докато сте накичени с гривни на китките си.

Видове гривни за мъже

Вероятно няма да представлява трудност за вас да определите, че дадена гривна не е за мъж, дори без завършено образование по „мода и дизайн“: крехки метални ленти, изработени със скъпоценни камъни, са почти изцяло женски бижута.

Но това оставя изненадващо разнообразна област от възможности, не всички от които са неща, за които човекът без гривна трябва непременно да мисли. Ето някои от основните стилове, които все още се използват днес.

Широки метални ленти

метални мъжки гривни
Модел A081 може да намерите в онлайн бижутерия Bijuzone.

Това е може би най-изтънченият стил на гривна за мъжете, и това е най-разпространеното съчетание с костюми и вратовръзки. Разнообразието от вкусове, които се предлагат тук е безгранично, но цялостният ефект е един и същ, едно дръзко изявление на китката. Това е мъжко, изтънчено и леко натрапчиво.

Една метална гривна е подходяща, когато искате да покажете нещо с малко блясък и самоувереност. Ще е в идеално съчетание със семпла, но елегантна дреха. А сега я оставете да говори сама за себе си всеки път, когато проблясва  от долната част на маншетите.

Може да се наложи да държите ръкавите на ризата си с една идея по-къси от повечето мъже, в зависимост от дебелината на гривната и къде я позиционирате на китката си. Не я носете върху туника, обаче – ще изглеждате абсурдно с ръб от маншет, изпъкващ отвъд гривната.

Избягвайте нещо прекалено блестящо. Един или два метални цмята са достатъчно и определено не се нуждаете и от скъпоценни камъни. Повечето от тези гривни са прекалено къси, за да се съчетаят с часовник – това е един или друг избор, а не един и / или.

Низове и въжени акорди

Отиваме в противоположния край на скалата от метални ленти и до въжени акорти с различна

мъжки кожени гривни
Модел A052 може да намерите в бижутерия Bijuzone.

дебелина.

Някои от тях са украсени, а някои не. Конопените ленти с ресни, вплетени с мъниста са типични за сърфистите, докато известни личности като Аштън Кучър наскоро проблясваха с низове от кабала (нещо като Ню Ейдж / еврейски хибрид, който е под формата на червена нишка).

Те имат предимството, че са много лесни за персонализиране – ако имате свободни час или два, можете да направите своя собствена без много усилия. Те са успокояващи и леко анти-културни, но само по модерен начин, който няма да засегне обстановката.

Вероятно не можете да носите въжена гривна на бордова среща в консервативен бизнес (освен ако вече не сте имали много успешна репутация, в който случай можете да разчупите малко обстановката), но в повечето други условия това е просто странно лично докосване. Ще ги видите навсякъде в бизнес, който иска да развие по-творческо усещане, като студиа за графичен дизайн или софтуерни компании.

Каучукови “кауза” гривни

LiveStrong е една от най-големите икони на феномена “кауза”. Що се отнася до стила, те са

Силиконови мъжки гривни
Мъжки силиконови гривни A288 в онлайн бижутерия Bijuzone!

предимно ярко оцветени и евтино изглежадщи, което означава, че трябва да ги носите повече за забавление, отколкото за художествена стойност. Вземете ги със себе си и ги сложете, придавайки цвят на обстановката, ако отивате на спокойно събитие, където могат да бъдат причина за започването на приятни разговори.

Носенето на една и съща „кауза“ гривна не се препоръчва, независимо вашето облекло. Някои хора ще го направят, но се опитайте да намерите по-добър начин, за да подкрепите избора си.

Всъщност гривните не правят нищо по отношение на практическата подкрепа и носенето им всеки ден може да изглежда като проповядване или обсебване за хората, които не са толкова наясно с вашата кауза.

Това е изборът на всеки човек и трябва да направите това, което според вас е правилно – но поне помислете за други форми на активизъм, ако има нещо, за което наистина ви е грижа, дайте шанс на вашия стил да го разнообразите, докато работите над него.

Rock & Roll мъжки гривни

кожени гривни с патрон
Мъжки кожени гривни с патрони A322 в онлайн бижутерия Bijuzone.

Това е широка категория, но си представете вериги от сребърни черепи с червени кристаални очи, с мотиви на навити скорпиони и други символи на “лошо” – накратко това са Rock & Roll мъжки бижута.

Като широко разпространен стил, той идва и излиза от модата като приливи и отливи през цялото време. Игнорирайте моментните тенденции и я носете, ако ви харесва – ще се върне скоро отново на мода.

Вероятно не искате да носите по-крехки неща с костюми и вратовръзки, но преди всичко тя е доста гъвкава. Някои мъже дори могат да извадят нещо като верига от хромирани черепи, носени с костюм, стига да имат открита яка и прическа.

Кожени маншети

Мъжки кожени гривни
Модел А109 в Bijuzone

Масивна или сплетена, череният кожен маншет е класически пънк стил. Той върви чудесно с обувки на Doc Martens и армия от излишни дрехи или с черни дънки и черна тениска с лого на групата, и би изглеждало малко странно с всичко останало.

Цветната кожа е малко по-различно творение и може да се носи от хора, които искат голяма и широка метална лента без акцент на блясъка и тежестта. Плетените маншети “Тюркски глави” в кафява кожа са класически избор в стила и са част от подготвителна култура на смесицата от блейзъри и ботуши.

I.D. Гривни

Мъжки стоманени гривни и мъжки бижута
Модел А363 в Bijuzone – над 100 модела мъжки бижута

Войниците през Втората световна война са били снабдявани с този вид гривни и се превръщат в цивилен стил през 50-те години. Поради класическото наследство те понякога правят повторни появи, все още в същия основен стил: тънка метална верига с правоъгълна плоча, центрирана на върха на китката, като лице на часовник.

Единствената истинска причина да ги носите е, ако искате да изглеждате ретро – но се оказва, че хората искат точно това и то доста редовно. Ако ви харесва стилът и имате около вас един от тях, комбинирайте го с очертаващи тялото дънки и бяла тениска за следвоенен американски вид.

Било е достатъчно добре за James Dean – а също достатъчно добре и за вас- от време на време. Не го превръщайте в навик.

„Здравни“ гривни

мъжки гривни от медицинска стомана
Гривни от медицинска стомана – модел М076 в Bijuzone – множест модели мъжки бижута.

Гривни с предполагаеми ползи за здравето идват и излизат от модата сред по-голямата част от тълпата New Agey през цялото време. Обикновено те са една лента, не много широка, направена от метал, която е модерна и често е покрита с кръгли топки във всеки край (често и магнитни).

Здравните искове са съмнителни и гривните обикновено са твърде крехки и тънки, за да изглеждат добре от всяко разстояние, така че не носете тези, освен ако не сте прекалено вярващи.

Ако установите, че една магнитна гривна наистина ви помага с морската болест или каквото и да е, чудесно – хвърлете я, когато сте на лодка или в противен случай я оставете в чекмеджето. Няма много какво да кажем по този въпрос, освен да оставим хората да знаят, че стилът съществува и че не е предназначен за мода.

В края на деня една подходяща гривна прави това, което прави всеки друг добър акцент: допълва облеклото, с което я носите. Тъй като често сменяте гардероба си – вашите дрехи се променят от ден на ден, то вие ще искате да имате гривни, които ще се съчетават с вашия предпочитан личен стил. Каквото и да носите през повечето време, потърсете гривни, които ще изглеждат като напълно естествени допълнения.

Това може да означава големи, дръзки мъжки гривни от масивен метал за един човек. Вплетени нишки от цветна кожа за друг човек – или един човек може да иска и двете в своята колекция, за да разполага в различни условия.

Започнете с няколко прости детайла, които се съчетават с любимите ви облекла и вижте дали искате да сте човек, който носи мъжки бижута от време на време. Ако го направите, можете винаги да разширявате още колекцията.

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също