Как да съчетаваме бижута с цвета на косата си 

разноцветна коса и бижута

Цвят на косата и бижутата са невроятни съюзници щом се отнася до цялостния завършек на външния ни вид. Въпреки че често се пренебрегва, цвета на косата е една важна част от цялостния вид на лицето. Затова е важно да подбираме правилно всеки детайл според цвета на косата, когато избираме тоалети, шапки и особено бижута. Тъй като косата и бижутата споделят едно и също място – лицето, трябва да съществуват съвместно в безупречна хармония. Те трябва да се допълват един друг. Има безброй много примери за съчетания на цвят на кожа с бижута или тоалети с аксесоари, но много примери за значението на цвета на косата. За да се подобри цялостната впечатление и създаде единен вид, който ласкае, следва да спазвате правилата, описани по-надолу.

1) Блондинка

извесни-прически-с-бижута

За русокоси красавици, възможностите са безкрайни. Повечето цветове изглеждат страхотно с руса коса, защото е универсален и не твърде внушителен. Все пак, има някои цветове, които са особено зашеметяващи. Сините скъпоценни камъни като сапфир и син топаз изглеждат като спиращи дъха в съчетание с руса коса, защото те служат като един фин контраст срещу светлината в кичурите. И зелените изглеждат страхотно. Ако се чувствате достатъчно смели, заложете на оранжеви скъпоценни камъни, които ще създадат силен блясък, който контрастира с бяла кожа и коса.

2) Червенокоска

бижута за жени с червени коси

За огнени червенокоски цветовете за бижута, които изглеждат най-добре са неутрални. За да контрастират от разгорещените дами с червена коса, е полезно да се изберат цветове, които са по-приглушени. С избора на неутрални цветове, както цвета на косата така и цвета на скъпоценния камък наистина ще може да блесне. Тъмно зелени, дълбоки сини и жълти ще изглеждат зашеметяващо на червенокосите лисици. Бъдете сигурни, че ще стоите настрана от цветове със сиви оттенъци, тъй като те няма да успеят да се откроят.

3) Брюнетка

жена с кестенява коса бижута

Зашеметяващите брюнетките имат множество възможности за избор, когато става въпрос за цветове на скъпоценни камъни. Подобно на блондинките и червенокоските, синьото е прекрасно цвят. Въпреки това, за разлика от другите цветове за коса, тъмно червеното и зашеметяващо лилавото силно се препоръчва за брюнетки. Тези цветове подчертават естествените полутонове в кафявата коса и в крайна сметка създават един изглед, който се обединява, за да блесне.

4) Чернокоска

Когато става въпрос за бижута, жените с черна коса май се забавляват най-много. Най-добрият цвят за бижута за чернокоски е нещо, което е смело и ярко. Списъкът включва дълбоко розово, тъмно червено, светло синьо и зелено. Бъдете сигурни, че ще стоите настрана от по-меки земни тонове – те могат да се изгубят ефекта си в съчетание с черна коса.

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също