Как да поддържаме кръвната захар в нормален диапазон?

Смятаме, че поддържането на постоянни, здрави нива на кръвна захар би трябвало да бъде цел на всички. Когато нивата на кръвната захар са в нормален диапазон не само изглеждаме добре, но и се чувствате добре. Именно заради това ще ви споделим няколко съвета, които да използвате, за да запазите нивата ѝ в хармоничния и желан диапазон.

Следвайте диета богата на протеини, въглехидрати и здравословни мазнини

Протейнова диета с BijuzoneАко не сте запознати с Палео диетата,  съветвам ви да го направите. Тя е фокусирана върху тревно-пасищни растения, много зеленчуци и плодове, както и полезни мазнини, изключително важни за здравословния баланс на кръвта.  Що се отнася до въглехидратите,  Палео се съсредоточава върху приема им от зеленчуци, ядки и плодове.  Все пак, ако не желаете да следвате тази диета, може да наблегнете върху сложните въглехидрати. Това означава ограничаване на приема на захар.  Ако кръвната Ви захар е в нормален диапазон, може да си позволите прием на малко захар, но се опитайте да я сведете до минимум и колкото е възможно от натурални източници като плодове.

Интервални тренировки  (HIIT)

спортна активност с бижутерия BijuzoneУпражненията са важни, за да се поддържа правилното функциониране на тялото. Проучванията доказват, че интервалните тренировки могат да бъдат много полезни за поддържане на здравословните нива на кръвна захар. Какво имам предвид чрез „интервални тренировки“? Наблегнете на кратки, интензивни упражнения, разчупвайки работния процес.  „Взривни тренировки“ е другият често срещан термин.

Ежедневно приемайте достатъчно количество витамини и минерали

Много хора живеят с недостиг на витамини и минерали и дори не го знаят. Минерали, като хром и магнезий, са от съществено значение за поддържането на кръвната захар в нормалния диапазон. Дори ако следвате идеалната диета, почвата е толкова изчерпана в Съединените щати например, че е наистина трудно да се набави необходимото количество витамини и минерали само от храната.

Етерични масла за подобряване нивото на кръвна захар

Друга уникална подкрепа за идеалния баланс на кръвна захар са етеричните масла. Стандартната доза ще се състои от 2 капки етерично масло в зехтин, три пъти дневно. Разбира се, това е само началната дозировка. Не се притеснявайте да опитате ефектът на маслото и да видите разликата. Щом забележите подобрение, продължете да го приемате и коригирайте дозата, ако е необходимо. Етеричните масла не трябва да се нанасят директно върху човешкото тяло. Може да ги усвойте използвайки дифузер за етерични масла. Eterim.com предлага страхохни дифузери за етерични масла, така че да усепеете ефективно да се възползвате от техните положителни качества.

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също