Видове обувки

При споменаването на обувки малко хора се замислят колко различни видове има? За тях обувката си е обувка. Най-много да ги разделят на мъжки, дамски и детски. Учудващо е колко голямо е разнообразието на видове обувки. Ще се опитаме да ги систематизираме разбираемо. Има няколко признака, по които се делят обувките.

– според човека, които ги носи – мъжки, дамски, детски.

– според повода – официални и всекидневни – официалните са направени от по-мек и гладък материал и са с кожени подметки. Всекидневните имат гумени подметки и горната им част е по-здрава, за да издържа на по-честото натоварване.

– мъжки обувки официални – ниски, високи и обувки без връзки. За третия вид е ясно по какво се различават. Ниските обувки имат отвор във формата на буквата V в горната си част, а високите имат връзки, които се връзват на две части към кожата.

– женски обувки официални – тук разнообразието е много голямо, но може да различим следните видове – лачени, обувки с нисък ток, обувки с висок ток, обувки с дебела подметка.

– унисекс обувки – те разбира се не са еднакви за двата пола, но като вид обувка ги има и при мъжете и при жените – сандали, мокасини, чехли, еспадрили – без връзки.

– спортни обувки – и в тази категория има много видове, и за повечето от тях е характерно, че могат да се носят и от двата пола. За доста от спортовете има специални обувки, като голф, боулинг, катерене – маратонки, гуменки, обувки за бягане, туристически обувки.

Почти всяка жена е вманиачена на тема обувки. Това е един фетиш за нежния пол, броя на който почти никога не стига. Но пък има някои, без които през даден сезон не може да мине всяка себеуважаваща се дама. Нека да видим кои са тези обувки за пролет 2018 година.
дамски еспадрили

Високите обувки
През пролетта тези обувки са изключително модерни и много женствени. Може да се намерят във всякакъв вариант – ежедневни, вечерни, това са обувките, които непременно трябва да приютите в шкафа си за обувки. Но не прекалявайте. Изберете ток, който ще ви е удобен и ще ви подхожда, без да ви превръща в дългокрака крава. Също така се съобразете и с формата.

Равните обувки
За пролетта равните обувки са затворени. Такива обувки също ще ви трябват, защото те подхождат на абсолютно всичко. Дали ще е рокля или панталон, ще имате нужда от един чифт равни обувки, ако искате и да ви е удобно освен да сте красива. За лятото изберете равни сандали от кожа.

Боти без пръсти
През този сезон ботите без пръсти са модерни, секси и навсякъде. Без никакъв проблем вече може да покажете невероятния си педикюр на останалите. Ето защо може да експериментирате почти всеки ден с различен вид педикюр. Ботите без пръсти може да се носят навсякъде и по всякакъв повод – в парка на разходка, за бизнес вечеря или приятелско събиране. А щом ги комбинирате с подходящо облекло, погледите няма да слизат от вас.

Платформите
За пролетта изключително полезен вид обувка. Освен, че ще ви направят като газела, благодарение на височината на платформата, този вид обувка е и много по-удобна от едно стилето например. Задължително трябва да имате такива обувки, но с отворени пръсти. Ето защо може да се спрете на колкото се може по-висок модел, но и да сте винаги в движение. Но не забравяйте да изправите гърба.

Споделете с приятели:
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Може да погледне също