Безплатна доставка над 80лв.   ♥   За поръчки: 0885 605 196

10 съвета за правене на ръчно изработени бижута

Създаването на свои собствени ръчно изработени бижута е не само забавно и пристрастяващо хоби, но също така има допълнителна полза, за това че можете да носите това, което сами създавате! Много хора обаче не знаят как да започнат.

ръчно-изработени-бижута-bijuzone

Бижутерия Bijuzone предлага 10 прости съвета, как да започнете да създавате ваши ръчно изработени бижута:

 

1. Изберете какъв тип бижута ви интересуват най-много?

Може да бъде наистина изумително, когато за пръв път решите, че искате да опитате да създавате бижута, защото имате наистина широк спектър от възможности!

Точно както не бихте очаквали да се научите да плетете, шиете на ръка и бродирате наведнъж, е нереалистично да се опитате да се справите с всякакви видове бижута, като за начало. Вместо това изберете един вид, който искате първо да направите и започнете от там. Може би ви харесва да носите бижута от мъниста, или пък предпочитате простия облик и персонализация на метални щамповани бижута. Може би искате да работите с кожа, глина или стъкло. Изберете един материал, съсредоточавайки се първо върху него, знаейки, че винаги можете да опитате нещо друго на по-късен етап … и всъщност уменията могат дори да се изграждат едно след друго и така ще научите по-лесно нова техника , надграждайки това, което вече умеете.

бижута-ръчна-изработка

2. Научи няколко основни умения

Независимо дали планирате да работите с мъниста, глинен метал или друг вид бижута, има няколко умения, които ще искате да знаете за всяко нещо, което правите. Повечето проекти, например, ще изискват да имате основни познания за това как да отворите и затворите правилно пръстена и да оформите обикновен кръг. След като овладеете тези умения, те се прехвърлят към всеки тип проект, който създавате.

дамски-бижута-ръчна-изработка

3. Инвестирайте в качествени инструменти

За първия си опит, може да проработи добре, взимайки клещите за тел от кутията за инструменти. Но реалността е, че колкото по-добри са инструментите за работа, толкова по-лесен ще бъде процеса и по-добре ще изглежда това, което създавате. На пръв поглед може да изглежда малко като инвестиция, особено когато става въпрос за специални инструменти,  като метални печати. Но в дългосрочен план това ще ви се отплати, когато вече ще можете сами да създавате, вместо да купувате бижутата си, както и да правите бижута като подаръци и / или да ги продавате на други хора. Щом разполагате с необходимите инструменти в скривалището си, обикновено е много евтино да направите конкретен детайл.

4. Научете терминологията

Каква е разликата между щифт глава и щифт око? Дали 12-ти размер жица е по-дебела или по-тънка от 20-ти размер жица? Преди да закупите нещо, се уверете, че знаете какво е това и дали наистина се нуждаете от него. Това ще ви спести време, разходи и неудовлетвореност от това , че трябва да върнете грешните материали.

Има много добри източници на информация, които да ви помогнат, както това ръководство за начинаещи за работа с тел или това основно интро за щамповане на метал.

инвестирай-в-инструменти-за-бижута

5. Сдобийте се с качествени материали

Има безброй възможности за закупуване на материали за бижута. Онлайн магазините предлагат голям асортимент материали и винаги можете да намерите почти всичко, което търсите. Преди да изберете любимите си онлайн доставчици, обаче, бих ви насърчил да намерите местен магазин за занаяти, където може да намерите инструменти и материали. Погледнете ги, докоснете ги и изберете точно това, което искате. Опитът ми показва, че не всичко, което съм поръчвал е било сполучливо. Например, нямах представа за това, как изглеждаше 4-милиметрово мънисто, така че когато поръчах цяла опаковка и тя се появи, бях шокиран от това колко мънички са те. Просто първо се запознайте с материалите. По-късно, след като тръгнете в правилна посока и знаете какво искате да изработите, можете да прибегнете до лесното поръчване онлайн, но аз все още предпочитам да виждам нещата, преди да ги закупя.

6. Организирайте си специално работно пространство

Няма нищо по-отблъскващо за един създател, от излишни предмети разпръснати навсякъде. Ако не можете да намерите това, от което се нуждаете, вие губите ценно време, което можете да използвате за създаване. Изберете стая от къщата – или поне определена маса, бюро или чекмедже – което можете да посветите само на вашето хоби. След като го имате, сортирайте вашите материали и инструменти и ги надпишете.  Има много примери за това , как да съхранявате бижутата си , използвайки евтини контейнерчета и кутии, които са разделени така ,че да съхранявате лесно различни мъниста, принадлежности и други материали. Открийте метода, който работи най-добре за вас и се придържайте към него. По този начин винаги ще знаете къде и какво имате и ще бъдете на една ръка разстояние от това от което се нуждаете, когато вдъхновението ви удари.

7. Ползвайте Интернет за вдъхновение

Понякога страхотните идеи за бижута минават просто през съзнанието ми. Но по-често, когато става дума за изработка на бижута, се вдъхновявам от това, което виждам.

Погледнете наоколо за вдъхновение. Проверете бижутата за продажба в любимите си магазини за дрехи и аксесоари. Намерете няколко любими блогъри, чийто стил ви харесва и проверете архивите на бижутата им.

Понякога ще откриете страхотен урок, който искате да следвате стъпка по стъпка, или може би ще намерите нещо, което ви харесва и искате просто да промените цвета, размера или стила, за да отговарят на вашите предпочитания.

8. Вземете частен урок

Има ли нещо конкретно, което искате да научите?  Вземете си час и оставете опитен инструктор да ви преведе през този процес! Craftsy  предлага всякакви класове, някои от които са дори безплатни, където можете да научите различни умения за правене на бижута. Можете да изберете базови умения за начинаещи или да изберете курс за конкретна техника. Също така може да намерите клас в местния занаят или специализиран магазин за мъниста, където можете да се научите лично.

9. Не се обезсърчавайте

Както всяко друго умение, правенето на собствени бижута има своите уловки. Първата телена халка, която се опитвате да създадете, ще изглежда като голяма бъркотия. И това е добре! Тъй като вторият път ще изглежда по-добре и на десетия вече ще се почувствате като професионалист. Не позволявайте на един труден или неуспешен проект да разруши ентусиазма ви. Просто продължавайте да опитвате, практикувайте и запомнете, че всички умения изискват време за развитие.

10. Поемайте рискове!

Не се страхувайте да опитате определено умение, защото мислите, че изглежда или звучи трудно. Обичам, когато имам възможността да позволя на приятелите да играят наоколо с моите метални инструменти за щамповане и да видят колко лесно е да създават свои персонализирани нещица. Толкова много хора се страхуват от идеята, но с правилните инструменти, ще бъдат изумени какво могат всъщност да направят!

Не се ограничавайте до определен стил, цвят или размер на бижута. Опитайте нови неща и вижте какво ви харесва! Експериментирайте с различни материали и вижте какво се получава. Някои от любимите ми изработки са неща, които дори не бях сигурен, че искам, когато започнах да ги правя. Небето е границата … достигнете до него!

Желая Ви успех, докато се впускате в това забавно ново хоби. След като започнете, бързо ще видите, че това е напълно пристрастяващо! Не казвайте, че не съм ви предупредил! Не забравяйте да представите свои собствени бижута, за да можем да видим какво сте сътворили!

Бижута от бижутерия BijuZone
Logo
Количка