Безплатна доставка над 80лв.   ♥   За поръчки: 0885 605 196

Класация: Топ 10 филма за 2016 година

През 2016 година светът видя някои наистина специални и много оригинални филми. Иначе казано, беше ни изключително трудно да отсеем най-добрите 10. Беше ни трудно, но все пак избрахме 10-те филма за които наистина си струва да отидем на кино. Това е класацията на онлайн бижутерия Бижузоун – зоната за бижута:

10.  “Jackie”  („Джаки“)  IMDB: 6.9/10

филм Джаки Кенеди

Филмът историята на Жаклин Кенеди, съпругата на убития президент на САЩ Джон Ф. Кенеди. След убийството на съпруга си, Джаки е представяна от пресата като „слаба“ и „лабилна“, но филмът показва, че тя далеч не е плах човек. Натали Портман играе една от най-добрите роли в кариерата си, представяйки на публиката историята на една от най-обичаните първи дами в историята на САЩ.

9. “Rogue One: A Star Wars Story” („История от междузвездни войни“) IMDB: 8.0/10

9-rogue-one-a-star-wars-story

Макар да не сме големи фенове на поредицата, не можем да отречем, че „Rogue one: История от междузвездни войни“ е един от най-добрите филми за 2016 година. Редица популярни персонажи се появяват във филма като Дарт Вейдър, озвучен от вече 85-годишният Джеймс Ърл Джоунс.

 

8. “MoonlightIMDB: 7.6/10

8-moonlight

Филмът представя живота на афро-американец в Маями, като се разглеждат три основни етапа на неговото съзряване като мъж.Това е една драматична история, като режисурата, операторското майсторство  и играта на актьорите, превръщат този филм в една от най-завладяващите истории на 2016 година. Филмът спечели Оскар през 2017 година, за най-добър такъв.

 

7. “Manchester by the SeaIMDB: 8.0/10

7-manchester-by-the-sea

Не трябва да оставяме на страни, последният филм на режисьора Кенет Лонерган „Manchester by the Sea“. Интимната история на филма разказва за страховете на човек (Кейси Афлек) принуден да се грижи за 16-годишният си племенник след смъртта на неговия брат. Прекрасната игра на Афлек е върхът на актьорската му кариера. Той спечели Оскар през 2017 година за главна мъжка роля.

 

6.“Arrival”(„Пристигането“)  IMDB: 8.0/10

6-arrival

Най-добрите научно-фантастични истории са тези, които използват реалния свят в основата си и „Пристигането“, го прави толкова красиво, че на края на филма, вие сте напълно погълнати от историята. С участието на Ейми Адамс и Джеръми Ренър като двама учени, които са натоварени със задачата да дешифрират защо извънземните изведнъж са се приземили на Земята.

5.“Hell or High WaterIMDB: 7.7/10

5-hell-or-high-water

Според нас това е филмът с най-добър сценарии за 2016 година. Сценарият на Тейлор Шеридън е съкровище, който дава на режисьора Дейвид Макензи и актьорите Джеф Бриджис, Крис Пайн, и Бен Фостър инструментите, от които се нуждаят, за да изпълнят една почти невъзможна задача: да направят филм за банков обир, който никога не сме виждали преди.

 

4.“Silence” („Тишина“)  IMDB: 7.4/10

4-silence

Мартин Скорсезе е прекарал близо 30 години в опити да направи този филм за двама йезуитски свещеници, които се опитват да разпространяват християнството през 17 век в Япония, и това си струва чакането. „Silence“ е филм, който е различен от всичко, правено някога от Скорсезе. С главната роля Андрю Гарфийлд  продължава да показва разнообразни и впечатляващи актьорски способности.

3.“American HoneyIMDB: 7.0/10

3-american-honey

След пътуване в сърцето на Америка, английският режисьор Андреа Арнолд е бил вдъхновен да направи тази импровизирана история за група от тийнейджъри, които пътуват в средния Запад, като продават списания през деня и купонясват през нощта. Новакът Саша Лейн играе най-новата част от  екипа, който се влюбва в едно от момчетата (Shia LaBeouf).

2. “La La LandIMDB: 8.4/10

 

2-la-la-land

Невероятната химия между актьорите Ема Стоун и Райън Гослинг превръща този филм в една невероятна романтична история. Двамата се влюбват, но тяхната любов е разкъсана от индивидуалните им амбиции. Жанрът на филма е мюзикъл, като режисьорът Деймиън Шазел ни представя красивия Лос Анджелис, както би изглеждал в нашите мечти.

1.“O.J.: Made in AmericaIMDB: 9.0/10

1-oj-made-in-america

Въпреки, че има дебат за това дали този седем и половина часа документален филм е наистина филм или телевизионно шоу. Филмът обрисува културния шок на модерна Америка. Това е сага за расите, медиите, известните личности и криминалната съдебна система. Цели две десетилетия след нейната незабравима кулминация, тя продължава да очарова и поляризира американското общество.

Бижута от бижутерия BijuZone
Logo
Количка