Безплатна доставка над 80лв.   ♥   За поръчки: 0885 605 196

Онлайн бижута и появата на перлите до наши дни

Днес изобилието от бижута са всеки повод и джоб е така голямо. Изобилстват различни стилове, което позволява и достъп на хора с различни финансови възможности. Днес онлайн бижута могат да се поръчат от и до всяка точка на света, а за да е правилен подхода избрахме да насочим вниманието към някои по-важни моменти.

Един от най-старите, трайни и държащи висока цена материали, вмъквани в скъпите бижута са перлите. Тяхната поява става още в древността, а качествата им имали и лечебен ефект. Бисерната перла има бял или кремав цвят, но понякога се среща в бледо розово, синьо, зеленикаво, сиво или черно.

Перлите, които днес може да видим в бижутата са с кръгли, овални или продълговати, чийто седефен отблясък изумява всеки. Естествените перли са морски и речни, а в историческите факти за перлите се откроява „Бисерът на Алах”, която достигала гигантски размери от 6350 грама и 14/24 см.

От край време бижутата с перлени украшения държат висока цена и още в миналото няколко грама перли били разменяни за стотици златни динара. За разлика от отминалите времена днес перилите се отглеждат и във ферми, но това не дава право да смятаме, че няма извънредно скъпи перли.

За най-скъпи перли са смятани перлите с розов или син оттенък, а най-скъпо продаденото бижу с перла струвало 4000 долара и били с размер на камъка 8 мм.

Как се появяват перлите – процесът по създаване на една перличка изисква период от минимум 12 г. През него в седефена черупка на раковина, при попадане на чуждо тяло (песъчинка).

Каква е символиката на бижута с перла – това е камъка на представителите на зодия Водолей. Наред с това в различните краища на планетата перлата е смятана за чистота, предпазване от зло, символ на лечебна сила и т.н. Тя се съхранява лесно, но изисква и специална грижа, За целта периодично трябва да се почиства с вода и сапун, а подсушаването става само с мека кърпа.

Бижута от бижутерия BijuZone
Logo
Количка