Безплатна доставка над 80лв.   ♥   За поръчки: 0885 605 196

Камъни и бижута за здраве, отслабване и благополучие

Здравето е най – красивото и скъпо бижу, ценено от всеки. В същото време усмивката която скъпоценния камък дарява на една дама е безценна. Вероятно и това е една от причините от древни времена хората да придават магични свойства на бижутата направени от скъпоценни камъни. От милиони години хората създават бижута от различни кристали, с медицински цели. Даже напоследък в алтернативната медицина набира скорост ново движение кристалотерапия.  Дали древните хора са получавали плацебо ефект, или в камъните наистина има съхранена енергия е повод за дълга и сложна дискусия.

Въпреки че няма категорична научна подкрепа за лечебните свойства на кристалите, редица хора се кълнат в техните сили. Така че, ако сте любопитни да опитате, ние от http://bijuzone.com  ще ви разкажем какво може да направи всяко бижу с такъв камък за вас.

За да ви помогнем да започнете, съставихме изчерпателен преглед на някои от най -популярните кристали.

Аметист – помага при безсъние и стрес

В миналото аметистът е бил наричан „успокоител на природата“. Известен е като един от най -ефективните лечебни кристали. Може да помогне при заболявания като безсъние, фибромиалгия и стрес. Лекува тялото, ума и душата.

Аква аура повишава енергийните нива и помага при депресия

Аква аура е чудесен за употреба, докато медитирате, тъй като повишава енергийната ви честота. Може да се използва за активиране на енергията на други минерали и кристали. Смята се, че Аква Аура помага при депресия, тревожност и общо благосъстояние.

Авантюрин  – помага при отслабване

Казват, че авантюринът стимулира метаболизма ви, което може да помогне за отслабване. Той също така балансира кръвното налягане и помага за понижаване на холестерола. Също така се смята, че има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на алергии, мигрена и пробиви по кожата.

Кръвен камък за засилване на имунната система

Известно е, че Кръвния камък (Bloodstone) пречиства и детоксикира тялото.

Може да се използва за засилване на имунната ви система и за пречистване на черния дроб, бъбреците и пикочния мехур. Това е идеалният камък за анемия.

Цитрин – при проблеми с щитовидната жлеза

Цитринът е чудесен за увеличаване на вашата енергия и се смята, че помага на щитовидната жлеза. Може да помогне при заболявания като синдром на хронична умора

Цитринът е известен също като „камъка на успеха“, за който се казва, че насърчава и проявява успеха в живота ви.

Бижута с Лабрадорит –  помагат да филтрирате мислите си

Камъкът Лабрадорит изчиства и отваря всичките ви чакри. Може да ви помогне да пречистите енергията си. Успокоява прекалено активния ум и помага да филтрирате мислите си. Той е полезен за белите дробове и може да помогне при настинки и дихателни проблеми.

Лунния камък

Известен като „ново начало“, лунният камък насърчава вътрешния растеж и сила. Когато започва на чисто, за този камък се смята, че също така успокоява неприятните чувства – стрес и нестабилност.  Така че да можете да продължите успешно напред. Твърди се също, че насърчава позитивното мислене, интуицията и вдъхновението, като същевременно носи успех и късмет.

Лапис лазули – овладейте гнева

Кристалът Лапис лазули почиства и пречиства тялото. Помага за овладяване на гнева и яростта. Хората го използват, за да подобрят своята представа. Можете също да го използвате, за да отидете по -дълбоко в медитацията.Понижава кръвното налягане, повишава имунната система. Може да облекчи мигренозните главоболия и безсънието.

Пирит при лечение на белодробни заболявания

Пиритът е известен също като „златни глупаци“. Това е мощен защитен камък. Той може да ви помогне да се предпазите от замърсители на околната среда и негативна енергия. Той помага при лечението на инфекциозни заболявания и може да помогне при белодробни заболявания.

Кварц подпомага концентрацията

Чистият кварц, известен също като скален кристал или кристален кварц, енергизира и активира вашите чакри. Нарича се „Майстор лечител“. Казват, че увеличава духовната мъдрост. Подпомага концентрацията и помага за паметта. Известно е също, че почиства органите ви.

Бижута с розов кварц

Смята се, че розовият кварц повишава самочувствието и балансира емоциите. Известен е още като „любовен камък“ и може да се използва за привличане на любов. Използва се и за лечение на разбито сърце след лоши отношения.

Той може да помогне при състояния като тревожност, тъй като намалява стреса и напрежението.

Вместо заключение – Кристалните аксесоари

Основното предимство на кристалите може да са техните лечебни способности. Но ако бъдем напълно честни, те също са много красиви. Така че не е изненада, че хората правят аксесоари, бижута и декорации за дома. Не само, че кристалите изглеждат добре, но поддържането на добра енергия наоколо няма да навреди на никого.

Бижута от бижутерия BijuZone
Logo
Количка