Безплатна доставка над 80лв.   ♥   За поръчки: 0885 605 196

15 неща, които силно уверените хоре не правят

Уверените хора вярват в своята способност да успяват. Ако ти самия не вярваш в себе си , защо тогава другите трябва да вярват в теб? За да ходиш с високо вдигната глава и за да подобриш увереността си, вземи под внимание тези 15 неща, които уверените хора не правят.

бижута за увереност

 1. Те не се оправдават

Силно уверените хора контролират своите мисли и действия. Те не дават причината за трафик, защото са закъсняли по време на работа. Те просто са закъсняли. Те не опрадват своите недостатъци с извинения от рода на:

„Нямам време“ или „Аз просто не съм достатъчно добър“.

Те управляват времето си и продължават да се подобряват докато не станат достатъчно добри.

 1. Не избягват правенето на страшни неща

Силно уверените хора не позволяват на страха да завладее техния живот. Те много добре знаят, че нещата, които се боят да направят са точно тези, които са необходими да извършат, за да бъдат личността, която желаят.

 1. Не живеят в балона на комфорта

Силно уверените хора избягват комфортната зона, защото са на ясно с факта, че това е мястото, където мечтите умират. Те активно преследват чувството на дискомфорт,  защото самопринудата да надскочиш себе си е задължителна и неотменна част за успеха.

 1. Не отлагат нещата за следващата седмица

Силно уверените хора знаят, че добрият план изпълнен днес е по-добър от страхотния план, изпълнен някой ден. Те не чакат за „точното време“ или „подходящи обстоятелства“, защото знаят, че тези реакции се основават на страха от промяна. Те го правят тук, сега, днес – ето как започва прогресът.

унисекс масивни кожени дълги гривни

 1. Не обръщат внимание на мнението на другите

Силно уверените хора не се концентрират в негативната обратна връзка. Докато се грижат за благополучието на другите и се стремят да окажат положително въздействие в света, те не взимат под внимание отрицателни мнения, като например, че не могат да направят нищо. Те знаят, че техните истински приятели ще ги приемат такива, каквито са и не се интересуват от останалите.

 1. Не съдят хората

Силно уверените хора не толерират ненужната самопричинена драма. Те не изпитват нуждата да обиждат приятелите си зад гърба им, да участват в клюки за колеги или да се занимават с хора с различни мнения. Те са намерили своята зона на комфорт и не гледат надолу към други хора.

 1. Липсата на ресурси не може да ги спре

Силно уверените хора могат да използват каквито и да е ресурси, независимо колко са големи или малки. Те знаят, че всичко е възможно с творчество и не се отказват. Те не се вглъбяват в неуспехите си, а по-скоро се фокусират върху намирането на решение.

 1. Не правят сравнение

Силно уверените хора много добре знаят, че не се конкурират с никоя друга персона. Те не се съревновават с никой друг, освен с човека, който са били вчера. Те разбират, че всеки човек има уникален живот, така че сравянването на рисунките би било абсурдно и опростено упражнение в безсмислието.

 1. Не изпитват радост, когато видят приятни хора

Силно уверените хора нямат интерес да се зарадват на всеки, когото срещнат. Те са наясно, че не всички хора се разбират и това е просто начинът, по който функционира животът. Те се съсредоточават върху качеството на връзките си, вместо върху количеството им.

 1. Не се нуждаят от постоянно успокоение

Силно уверените хора не се нуждаят от напътствия. Те осъзнават, че животът не е приказка и че нещата не винаги стават така, както искат. Въпреки че не могат да контролират всяко събитие в живота си, тези хора се концентрират върху силата си да реагират по положителен начин, който ги придвижва напред.

 1. Не избягват неудобните истини за живота

Силно уверените хора се справят с проблемите още в техните корени, преди „болестта“ да се разпространи по-нататък. Разбират факта, че неадресираните проблеми имат начин да се умножат в дни, седмици и месеци. Те биха имали по-скоро неудобен разговор с партньора  днес, отколкото да прокарат неудобна истина под килима, поставяйки доверието в риск.

 1.  Не се отказват, поради временни неуспехи

Силно уверените хора се изправят на крака всеки път, когато се провалят. Неуспехът според тях е неотменна част от процеса на растеж. Те са като детектив, търсейки улики, които разкриват защо този подход не работи. След като променят плана си, те се опитват отново (но по-добре този път).

 1. Не изискват ничие разрешение, за да действат

Силно уверените хора предприемат действия без колебание. Всеки ден си напомнят:

„Ако не аз, кой?“

мъка гривна DSL

 1. Не се ограничават до малките неща

Силно уверените хора не ограничават себе си до план А. Те използват всяко едно средство, което е на тяхно разположение, безмилостно тестват ефективността на всеки подход, докато не определят стратегиите, които предлагат най-много резултати за най-ниски разходи във времето и усилието.

 1. Не приемат сляпо това, което четат в Интернет като „истина“ без да го обмислят

Силно уверените хора не приемат статиите в интернет като истини, само защото някой автор „каза това“. Те гледат всяка статия от лещата на уникалната си гледна точка. Те поддържат здравословен скептицизъм, като използват всеки материал, който е от значение за техния живот, и забравят останалите. Докато подобни статии са забавни и раздвижващи ума, непоколебимите хора знаят, че те са единствената персона със силата да решава какво значи „доверие“.

Харесвате статията? Вижте повече такива статии в блога на онлайн бижутерия Bijuzone – зоната за бижута!

Бижута от бижутерия BijuZone
Logo
Количка