Безплатна доставка над 80лв.   ♥   За поръчки: 0885 605 196

Как да изберем правилната мъжка прическа?

Точно както мъжките дрехи, мъжките бижута, така и мъжките прическите, няма как да са един универсален стил. Но за разлика от дрехите, Вие не бихте издържали ден, справяйки се с подигравки от Вашите колеги, заради неподходящата Ви подскрижка.

Ето защо – преди да се озовете под бръснарските ножици – струва си да знаете кои прически отиват на Вашета лицева форма. В крайна сметка един допълнителен сантиметър тук или леко лицево окосмяване там, би могло да направи цялостна разлика.

мъжки-прически-2017-Бижузоун

 

Каква е формата на лицето ми?

Но как всъщност може да определите формата на лицето си? Лесно е. На първо място се въоръжете с гъвкав шивашки метър.

След което, следвайте долните стъпки, записвайки си всяко измерване:

1.Чело – Направете измерване върху лицето си, започвайки от върха на дъгата на едната вежда, достигайки до дъгата на другата.

2.Скули – Направете измерване през скулите, започвайки и завършвайки в най-острата част под външната извивка на всяко око.

3.Челюст – Направете измерване от върха на Вашата брадичка до под ухото,спирайки точно, когато извивката на челюстта е нагоре. Умножете числото (текущото измерване) по две и ще получите реалните мерки на Вашата челюст.

4.Дължина на лицето – Направете измерване от центъра на Вашата космена линия           до върха на брадичката.

След като направите четирите измервания и сте ги записали, погледнете кое от всички  е най-голямо. Сравнявайки резултатите с долните профили, ще разберете кое най-добре описва формата на Вашето лице.

  • Овално: Вашата форма е овална, ако дължината на лицето е по-голяма от ширината на скулите и мерките на челото са по-големи от тези на челюстта. Извивката на челюстта е по-скоро заоблен отколкото заострен.
  • Квадратно: Ако всички измервания са сходни, Вашата форма е квадратна и с по-скоро остра извивка на челюстта, отколкото заоблена.
  • Правоъгълно: Ако дължината на лицето Ви е най-голяма сред измерените и от друга страна мерките на челото,скулите и брадичката са сходни, то Вие имате правоъгълна форма на лицето.
  • Кръгло: Ако измерванията на скулите и дължината на лицето са сходни и са по-големи от измерванията на челото и брадичката( които от своя страна също са със сходни резултати), Вие имате кръгла форма с мека извивка на челюстта.
  • Диамант: Дължината на лицето е с най-висок резултат, следвана в низходящ ред от мерките на скулите,челото и най-малката на челюстта. Вие се радвате на диамантена форма със заострена брадичка.
  • Сърце: Прекрасно, имате сърцевидна форма със заострена брадичка, ако измерванията на челото са по-големи от тези на скулите и челюстта.
  • Триъгълно: Мерките на челюстта са по-големи от тези на скулите, които от своя страна са по-големи от тези на челото. Вашата форма е триъгънла.

 

Вече знаете формата на лицето си, а сега вижте експертните съвети за прически от най-добрите фризьорски салони в Лондон:

 

Овална форма на мъжкото лице

Счита се за идеална форма на женското лице, прически за овално лицено не е водеща сред мъжете. Поради симетричността и пропорционалността – всякаква прическа подхожда на този тип. Така че, щастливо момче, изборът е само твой.

Казват, че има няколко дребни неща, които биха могли да подобрят Вашата овална форма.

„Номерът с овалната форма на лицето е да носите косата си на разстояние от челото, за да придадете обем.“, казва Стелиос Николау, Aveda главен фризьор.   „Най-подходящият стил е класическата къса подстрижка: къса отстрани и малко по-дълга на върха, с леко обран път.“

Също така ще искате да избегнете по-нататъшната визия на бретон.

„Прекалено много тежест на челото омекотява чертите на лицето и увеличава закръглеността му.“, казва прочутият стилист Джейми Стивънс.

„И не се колебайте да се отървете от брадата си“, казва модният експерт Адам Брейди: „Вие не се нуждаете от окосмяване по лицето, за да прикриете несъвършенства, така че не се притеснявайте да сте гладко избръснати.“

коса за овално лице

Примерни прически за овално лице:

Прически за овално лице

 

Квадратна форма на мъжкото лице

Квадратното лице е типичен идеал за мъжката аудитория,квадратно лице характеризирайки се със своята силна изявена 50 центова форма на челюстта.

Тя е страхотна основа за повечето стилове, подобна на овала, изключително подходяща за работа с екстремно къси до дълги прически. Имайте предвид, че колкото по-къса прическа имате, толкова по-незавършен вид излъчвате. Не, че това няма да Ви послужи позитивно.

 

„Класическата, спретната прическа най-добре допълва квадратното лице – със страничен път и къси слоеве “, казва Стивънс.

Ако си позволите леко набола, тя би придала приветлива текстура на Вашата брадичка.

коса на квадратно мъжко лице

Примерни мъжки прически за квадратно лице:

примерни прически за квадратно мъжко лице

 

Правоъгълна форма на лицетоправоъгълно мъжко лице

Правоъгълното лице е най-издължено и се позиционира между овалната и квадратната форма. Единственото, от което се нуждае е едва доловима промяна в прическата, която да  гарантира, че лицето няма да изглежда още по-продълговато отколкото е всъщност.

„Поради удължения вид на лицето е много важно да се избягва носенето на твърде къса коса отстрани, ако горната част от косата е дълга, тъй като това само ще акцентира на дължината на лицето “, обяснява Николау. „Опитайте с добре пропорционален стил на прическа, който не е с твърде изкосено отстрани или да има много дължина отгоре.“

Джейми Стивънс предлага стил, който позволява Вашата коса да пада свободно настрани или върху челото, за да придаде ширина на лицето и да не изглежда по-тясно отколкото е.

В заключение, никога не съчетавайте с брада, съветва Адам Брейди:

„Цялостната брада само ще удължи лицето. Вместо това опитайте с леко набола брада или къса, за да прикриете някои несъвършенства.“

Правоъгълна форма на мъжкото лице

 

Примерни мъжки прически за правоъгълно лице:

мъжки прически за правоъгълно лице

Кръгла форма на мъжкото лицеКръгла форма на мъжкото лице

Кръгла форма със заоблена брадичка и без видими извивки- на това лице най-подхождат прически, които придават някаква дефиниция.

„Ако имате кръгло лице, мислете квадратно.“, казва Джеймс Стивънс. „Тъй като кръглите лица притежават много малко от естествените извивки, Вие сами трябва да създадете илюзията за такива чрез своята прическа. Стил с височина в най-горната част и с изкосени страни точно като помпадор или изгладена в най-горната част, спомага добре за структурата, точно както един бретон.“

мъжка коса на кръгло лице

Примерни мъжки прически за кръгло лице:

мъжки прически за кръгло лице

 

Диамантена форма на мъжкото лицедиамантена форма на лицето

Диамантеният вид лице е един от най-рядко срещани форми, акцентираща с теснота в брадичката и челото и с ширина в скулите. Поради това специалистите трябва да се придържат към определени изисквания, за да могат прическите да отговарят перфектно на тази форма.

„Прическите, които прибавят ширина в областта на челото и брадичката, са най-добрите, на които може да заложите.“, казва Джейми Стивънс. „Бретоните вършат добра работа, добавяйки текстура на челото, докато по-дългите прически могат да бъдат скрити зад ушите, и са страхотни за акцентиране на костната диамантена структура.“

Недейте обаче да позволявате страните на прическата да са твърде изкосени – давайки ширина на скулите, тъй като само ще направят ушите Ви да изглеждат по-големи.

По-меките линии и слоеве са по-добри за лице с такава форма, омекотявайки неговите натурални извивки.  Опитайте странично загладена прическа или прическа с път, ако искате да добавите усещане за по-тясна брадичка.

Мъжка прическа за лице във формата на диамант

 

Примерни мъжки прически за диамантено лице:

мъжки прически за ромбовидно лице

Мъжко лице с формата на сърцемъжко лице с формата на сърце

Широка в слепоочията и линията на косата, постепенно свиваща се до точката на брадичката, тази относително рядка сърцевидна лицева форма се възползва от няколко оптични илюзии, за да придаде по-пропорционален вид.

„Избягвайте късите подстрижки, тъй като те ще акцентират върху тясната Ви брадичка и ширината на челото“,  казва Стивънс. „Най-добрият залог, който може да направите са средно дългите изчистени прически. Средно дългите и дълги прически, които по някаква причина са с доста разредени слоеве коса леко омекотяват силно изявеното чело.“

Окосмяването по лицето също е ключово в този случай, добавяйки нужния обем на брадичката и челюстта. Както Брейди казва: „Както в диамантената форма, така и в сърцевидната форма ,брадата помага да се придаде пълнота в по-ниската и по-тясна форма на главата.“

мъжко лице с формата на сърце

 

Примерни мъжки прически:

примерни мъжки прически с формата на сърце

 

Триъгълна форма на лицетотриъгълна форма на мъжкото лице

Поради своята теснота на челото и ширина на челюстта, триъгълното лице се третира по напълно противоположния начин спрямо сърцевидната форма.

„Обемната прическа е най-подходяща за този вид лице“, казва Джейм Стивънс. „По-дългите прически на нивото на носа с по-плътни страни добавят дълбочина.“

Що се отнася до брадата, тази, с която ще Ви е най-добре трябва да е леко набола. Но в този случай е по-добре да се наблегне на изчистения вид.

мъжка коса за триъгълно мъжко лице

Примерни мъжки прически за триъгълно лице:

примерни мъжки прически за триъгълно лице

Финални думи

Разбира се, по-важното от това да се вслушате в съветите на този наръчник (статия), е консултация с Вашия бръснар или стилист. Нека те преценят формата на Вашето лице при посещението Ви за подстрижка и ще разберете кой вид прическа най Ви подхожда.

И така, към коя форма спадате Вие? Имате ли някакви съвети,  специфични за дадена форма лице, които да споделите?

 

 

Бижута от бижутерия BijuZone
Logo
Количка